2008. május 20., kedd

Rumos meggyleves

Krémlevesként, de már-már desszertként is funkciónáló hűsítő finomság. Nálunk ugyanis a gyümölcsös levesek hidegen kerülnek asztalra. Annak idején a menzán nem is tudtam mit kezdjek a forrón gőzölgő gyülölcslevessel... Kevergessem, amíg kihűl???




Fél liter vízbe beleöntöm a 25 dkg meggyet, 3 kanál cukrorral, kevés fahéjjal, citromhéjjal fűszerezem, felforralom. Vaniliás pudingot pici tejjel elkeverek, majd jön a hőkiegyenlítés, kanalanként adagolok hozzá a forró meggyes léből. Amikor már elég meleg a sűrítésnek szánt lé, hozzáöntöm a leveshez. Forralok rajta 2 percet, majd 1 dl tejszínel krémessé teszem. S utoljára amikor már lehúztam a tűzről marad a rum, természetesen kinek-kinek saját ízlése szerint. Szigorúan csak akkor fogyasztható, ha néhány óráig nem ülünk volán mögé, hiszen: zérótolerancia!

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika