Gombás-tejszínes csirke, bazsalikomos palacsintában
A palacsintához:
2 tojás
2,5 dl tej
6-7 evőkanál liszt
2 db közepes méretű burgonya
2 tk zöld pesto
2 tk friss vágott bazsalikom
só, bors.
A tojást a liszttel, fűszerekkel, bazsalikommal és a pestoval simára keverem, majd apránként hozzákeverem a tejet. A 2 burgonyát meghámozom, de majd csak közvetlenül a sütés előtt reszelem a palacsintatésztába.
A csirkés ragu:
1 nagyobb csirkemell filé
2,5 dl húslé
20 dkg gomba (csiperke, laska)
só, fehérbors, szerecsendió
1 dl tejszín
3 ek mascarpone
1 tk étkezési keményítő
A csirkemellet előző nap felcsíkozom, és fokhagymás tejfürdőbe teszem, s berakom a hűtőbe.
Innen a megfelelő pillanatban kiveszem, lemosom, lecsöpögtetem.
Serpenyőbe olajat hevítek, ebbe pirítom meg a csirkemell csíkokat. Sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, majd a felaprított gombát is hozzáadom, felöntöm a húslével és befedem néhány percre.
Ha a hús és a gomba is megpuhult, és elfőtt a ráöntött lé, beleöntöm a tejszínt, ha szükséges étkezési keményítővel sűrítem az állagát, s végül, ha már nincs a tűzön, belekeverem a mascarponét, és egy fél marék apróra metélt petrezselyemzöldet.
A ragut melegen tartom, és a palacsinta tésztába sajtreszelőn belereszelem a burgonyát, elkeverem benne, s nekilátok a palacsinták sütésének. A legnagyobb serpenyőmben, az átlagos (édes) palacsintánál kicsit vastagabbakat sütök. (Ebből az adagból nekem 5 db palacsinta lett.)
Külön tálalom a ragut, és a palacsintát, s ízlés szerint mindenki magának tölti meg. Félbe, négyrét hajtva, vagy feltekerve....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése