2008. június 25., szerda

Gyors kuszkusz ebéd

Féltve őrizgetem a lakás hűvösét, így már napok óta zajlik a csiki-csuki a hajnali szellőzetetés, aztán napközben meg próbálunk a lehúzott redőnyök mögötti félhomályban kevés testmozgással járó tevékenységet folytatni, nemhogy a benti kellemes huszonöt fok felkússzon az egekbe... De lehet-e kevés testmozgással megúszni, ha az ember lányának van egy örökmozgó gyerkőce, aki épp a négykézlábon való nyargalászást részesíti előnyben?
Hogy a konyhából se áradjon a meleg, jöhetnek a könnyű, nyári ebédek, vacsorák amelyekkel nem kell sokat bíbelődni.



Gombás kuszkusz
25 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
kevés olaj
1 nagy bögre kuszkusz
1,5 bögre forró víz
só, kurkuma,fehérbors,
apróra vágott petrezselyemzöld
2 nagy paradicsom felkockázva
A gombát megmosom, lecsepegtetem, felszeletelem, és az olajon megpirított újhagymához adom, fedő alatt pirítom a gombát is.
A kuszkuszt közben egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a fűszereket, és a petrezselyemzöldet is, és felöntöm lobogó vízzel, elkeverem és befedem 10 percre.
Felkockázom a paradicsomot, majd a kuszkuszhoz borítom a gombát és a paradicsomot is. Összekavarom és fogyasztható is!

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika