Húsos- burgonyás tojáslepény
Hozzávalók:
- 15 dkg sült pulykahús
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 4 közepes méretű burgyonya
- 5 dkg ementáli sajt
- 4 tojás
- 0,5 dl tejszín
- só, fehérbors
- 6 bazsalikombóbita
A bacont felcsíkozom, és egy serpenyőben kisütöm, rádobom a felaprított hagymát, majd a hasábokra vágott burgyonyát. Fedő alatt többször átrázogatva megpirítom minden oldalát. Ez alatt minden bizonnyal a burgony meg is puhul. Ezután egyenletesen megszórom a sült pulykahúscsíkokkal, a sajtdarabkákkal. A tojásokat habosra verem a sóval és a fehérborssal, vaalmint hozzácsurgatom a tejszínt is. Ráöntöm a fűszeres tojást a serpenyőben lapuló cuccokra, megszórom frissen aprított bazsalikommal, és kis lángnál, fedő alatt tetszés szerinti állagúra sütjük a tojást.
Mindennemű hámozási-aprítási műveleteket beleszámítva is 20 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése