2008. július 11., péntek

Serpenyős lepény

Némi hűtőben fellelhető maradék elpusztítására tett sikeres kísérlet eredménye e serpenyőben sült tojáslepény.
Húsos- burgonyás tojáslepény

Hozzávalók:

  • 15 dkg sült pulykahús
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 közepes méretű burgyonya
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 4 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • só, fehérbors
  • 6 bazsalikombóbita

A bacont felcsíkozom, és egy serpenyőben kisütöm, rádobom a felaprított hagymát, majd a hasábokra vágott burgyonyát. Fedő alatt többször átrázogatva megpirítom minden oldalát. Ez alatt minden bizonnyal a burgony meg is puhul. Ezután egyenletesen megszórom a sült pulykahúscsíkokkal, a sajtdarabkákkal. A tojásokat habosra verem a sóval és a fehérborssal, vaalmint hozzácsurgatom a tejszínt is. Ráöntöm a fűszeres tojást a serpenyőben lapuló cuccokra, megszórom frissen aprított bazsalikommal, és kis lángnál, fedő alatt tetszés szerinti állagúra sütjük a tojást.

Mindennemű hámozási-aprítási műveleteket beleszámítva is 20 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika