Fehérbabos pulykahús tejfölös-kapros szószban
Hozzávalók:(3 személyre)
- 30 dkg pulyka felsőcomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 doboz fehérbabkonzerv
- kis csokor kapor
- só, bors, szercsendió
A vöröshagymát felaprítom, az olajon üvegesre párolom, majd rádobom a vékony csíkokra vágott pulykahúst, s együtt pirítom, fűszerezem, majd felöntöm a vízzel, lefedvepárolom, 20 percig. Ha szükséges kevés víz még önthető alá.
Ha a hús megpuhult, és még maradt is rajta egy kevéske lé, akkor a tejfölbe kevert liszttel sűrítem, megszórom a frissen vágott kaporral, felforralom, végül a babkonzervet is hozzá öntöm, s még egyet forralok rajta, befedem néhány percre, majd tálalom.Csípős burgyonyapürét ettünk hozzá, amely elkészítése megegyezik az egyszerű krimplipürével, ám a végén, amikor összetöröm a krumplit vajjal, tejjel, eg ykevéske pirospaprikát és chilit is szórok bele amitől íze és színe is megváltozik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése