2008. július 10., csütörtök

Babos pulyka kapros mártásban

Nem kifejezetten könnyű, nyáresti étel, de olykor bűnözünk... S akkor még nem szóltam arról a négyféle pralinéról, amelyet Párom tegnap szerzett be. Persze mindet le kellett tesztelni. Úgyhogy ma biciklik elő, és tekerés!






Fehérbabos pulykahús tejfölös-kapros szószban



Hozzávalók:(3 személyre)



  • 30 dkg pulyka felsőcomb filé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál olaj

  • 2 dl víz

  • 1,5 dl tejföl

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 doboz fehérbabkonzerv

  • kis csokor kapor

  • só, bors, szercsendió


A vöröshagymát felaprítom, az olajon üvegesre párolom, majd rádobom a vékony csíkokra vágott pulykahúst, s együtt pirítom, fűszerezem, majd felöntöm a vízzel, lefedvepárolom, 20 percig. Ha szükséges kevés víz még önthető alá.

Ha a hús megpuhult, és még maradt is rajta egy kevéske lé, akkor a tejfölbe kevert liszttel sűrítem, megszórom a frissen vágott kaporral, felforralom, végül a babkonzervet is hozzá öntöm, s még egyet forralok rajta, befedem néhány percre, majd tálalom.

Csípős burgyonyapürét ettünk hozzá, amely elkészítése megegyezik az egyszerű krimplipürével, ám a végén, amikor összetöröm a krumplit vajjal, tejjel, eg ykevéske pirospaprikát és chilit is szórok bele amitől íze és színe is megváltozik.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika