"A Lassi az Észak-Indiai, Pakisztánnal határos Punjab tartományból származó tradícionális ital. Joghurt, víz, só és fűszerek felhabosított keveréke. A joghurt fontos rituális élelmiszer Indiában, mézzel édesített változatát a Hindu szertartásokhoz használják. A punjabi lassihoz kevés tejet is használnak és a tetejére vékony réteg malait tesznek, ami tehéntejből készült sűrű sárga krém. Gyakori fűszere a pirított, őrölt római kömény és a kurkuma." -olvashatóa az 5Perc Konyha oldalán, ahol még több információval gazdagodhatunk, lassi témában.
Kissé őszi hangulatú már ez a mangó-banán-alma lassi.
Hozzávalók 2 nagy, 4 dl pohárhoz:
- 1 mangó
- 1 banán
- 1 nagyobb puha nyári alma
- 2 evőkanál méz
- 2 dobot joghurt
- 1 joghurtos doboznyi víz
- citromfű
- fahéj
A gyümölcsöket meghámozom, húsukat felkockázom, majd a turmixgépbe öntöm a többi hozzávalóval együtt. Mixelés után poharakba öntöm és díszítem egy-egy vékony szelet almával, citromfűvel, fahéjjal.
4 megjegyzés:
Nem rajongok annyira a lassikért, de ez nagyon szépre sikeredett! Gondolom, finom is volt ;)
A nagyon vékony szelet díszítő almát hogyan/mivel vágtad? Mármint érdekelne a tipped, ha nem csak simán egy késsel/egy vágással ügyeskedted ilyen mutatósra ;)
A titok a kés élében van. Pengeélesnek kell lennie, s akkor szépen lehet dolgozni. (persze történek balesetek olykor...)
Ok, azt hittem valami más titka van véletlenül ;) Én is pengeéles késekkel dolgozom, sokkal nagyobb élvezet így aprítani - azaz egyáltalán maga az aprítás élvezet s nem munka! Amúgy szerintem tompa kések sokkal veszélyesebbek, mert azokkal inkább lecsúszik az ember, meg (több) erőt kell kifejteni, hogy elvágjunk valamit. Én pl. el is hajítottam a régi késeimet, mert az élesekkel szemben hanszálhatatlanok...
Igazad van! Akkor történik baleset, ha mindkét féle késből van használatban!
Most éleztem az összeset, csudajó "kaszabolni"...
Megjegyzés küldése