2009. március 25., szerda

Citromos sült csirke

Ezen verzió néhány hete készült, s azóta már narancsos-fahéjas kombinációt is próbáltam, még addig míg lehet citrusfélét venni elfogadható minőségben.

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 db citrom
  • bors
  • rozmaring
  • méz
  • kakukkfű
  • olaj
A combokat megmosom, szárazra törlöm, és a következő páclébe engedem: 1 citrom leve, reszelt héja, 3 kanál méz, őrölt rozmaring, kakukkfű, felöntve 1-1,5 dl olajjal.- Legalább fél napig hűtőben ebbe a lébe fekszenek a combok.
Aztán sózás, borsozás után tűzálló tálba rakom a combokat és közzé rakok 1 citromot, cikkekre vágva, csorgatok rá mézet, és rozmaringot, így:

Betakarom fóliával, ami alatt 35-40 percig párolódik, majd még 1 órát fólia nélkül, alacsonyabb hőfokon, kb. 150 fokon pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika