2009. március 24., kedd

Mogyorós-uborkás-csirkés rizottó


Hozzávalók:
30 dkg kerekszemű, krémesre fővő rizs,
3 kanál vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1,5 dl fehérbor,
1 l zöldség alaplé,
1 egész csirkemell
1 nagy marék mogyoró,
1 arasznyi kígyóuborka
Só, bors.

A csirkemellet felcsíkozom, a hagymát apróra vágom kevés olajon megpirítom, rádobom a csirkemellet kifehéredésig kavargatom, majd lehúzom a tűzről, és befedem.
a mogyorót serpenyőbe teszem, és pár perc alatt meg

A vajat megolvasztom, majd hozzá adom a rizst, amit természetesen nem mostam meg, megpirítom, majd leforrázom fehér borral. Ha ez elfőtt, kis adagokban adom hozzá az alaplevet, mindig megvárva, míg a lé elfő, és sisteregni nem kezd a rizs. Sűrűn kevergetem, adagolom a levet.
Amikor már jól megduzzadtak, lehet kóstolgatni. Picit roppannia kell a rizs legközepének. Amikor majdnem elkészült, s több levet már nem adok hozzá, belekeverem a csirkehúst és a mogyorót, s ezzel még összerottyantom.
Amikor kész, hozzákeverem a vékony pálcikákra vágott uborkát is.

Gyorsan összekutyulom, és már szedjük is tányérra, hogy az uborka és a mogyoró is roppanós maradjon!

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika