Paradicsomos csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- só
- bors
- oregánó
- kakukkfű
Rádobom csirkemellcsíkokat, kicsit megpirítom.
Felöntöm a paradicsomsűrítménnyel, fűszerezem, összeforralom.
Fetás burgonyagombócok
(a Fakanál 2008. áprilisi számából)
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
1 tojás
18 dkg dkg liszt
10 dkg feta sajt
5 dkg vaj
A burgonyát megfőzöm sós vízben, még forrón összetöröm, majd kihűtöm.
Belekeverem a tojást, sózom, majd a lisztet is hozzáadom és egynemű tésztává gyúrom.
Lisztezett deszkán előbb kb.5 cm átmérőjű rúddá sodrom, majd késsel levágok akkora darabokat, hogy összegömbölyítve pingpong labda méretű golyókat kapjak.
A labdákat kilapítom, és egy-egy kockányi feta sajtot teszek a közepére, széleinél fogva összenyomom a tésztát és ismét kis gömbökké formálom.
Gyöngyöző, sós vízben főzöm ki, kb 6-7 perc alatt.
Olvasztott vajba forgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése