2009. március 11., szerda

Paradicsomos csirke burgonyagombóckákkal


Paradicsomos csirke

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • bors
  • oregánó
  • kakukkfű
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és egy serpenyőben megfonnyasztom az olajon.

Rádobom csirkemellcsíkokat, kicsit megpirítom.

Felöntöm a paradicsomsűrítménnyel, fűszerezem, összeforralom.

Fetás burgonyagombócok


(a Fakanál 2008. áprilisi számából)

Hozzávalók:


0,5 kg burgonya
1 tojás
18 dkg dkg liszt
10 dkg feta sajt
5 dkg vaj

A burgonyát megfőzöm sós vízben, még forrón összetöröm, majd kihűtöm.

Belekeverem a tojást, sózom, majd a lisztet is hozzáadom és egynemű tésztává gyúrom.

Lisztezett deszkán előbb kb.5 cm átmérőjű rúddá sodrom, majd késsel levágok akkora darabokat, hogy összegömbölyítve pingpong labda méretű golyókat kapjak.

A labdákat kilapítom, és egy-egy kockányi feta sajtot teszek a közepére, széleinél fogva összenyomom a tésztát és ismét kis gömbökké formálom.

Gyöngyöző, sós vízben főzöm ki, kb 6-7 perc alatt.

Olvasztott vajba forgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika