2009. március 12., csütörtök

Babos- káposztás palacsinta

Fűszeres Eszter oldalán találtam ezt a receptet, amit kevés kolozsvári szalonnával turbóztam fel, valamint felére csökkentettem az adagot.

Hozzávalók:
  • 7 db palacsinta (2 tojásból)
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 babkonzerv (vörös, vagyis vesebab)
  • olaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 ek méz
  • 1 babérlevél
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kömény
  • bors

  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
A szalonnát csíkokra vágom, és kisütöm a zsírját, kanállal kiszedem a pörcöket és zsírjába teszem a káposztát, (aminek a levét jól kinyomkodom.)

A recept folytatása Esztertől:

A káposztát megpirítom, folyamatosan kevergetve, köménymaggal, majoránnával, babérlevéllel, és borssal fűszerezve. Mikor megpirult, belekeverek egy jó nagy kanálnyi mézet, és a lecsorgatott babot, valamint a kisült szalonnadarabkákat is.
Elmorzsolom a fetát, felöntöm a tejszínnel, és belekeverem a tojást is. Sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, beleszórom a apróra vágott petrezselymet.
A palacsintát megtöltöm a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd négy részre vágom. Kivajazok egy tűzálló kerek tálat, és szorosan egymás mellé teszem bele a palacsintákat. Felöntöm a tejszínes masszával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és harminc perc alatt szép pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika