Hozzávalók:
- 7 db palacsinta (2 tojásból)
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 babkonzerv (vörös, vagyis vesebab)
- olaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 ek méz
- 1 babérlevél
- 1 kk majoránna
- 1 kk kömény
- bors
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg feta sajt
- 1 tojás
- só, bors, szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
A recept folytatása Esztertől:
A káposztát megpirítom, folyamatosan kevergetve, köménymaggal, majoránnával, babérlevéllel, és borssal fűszerezve. Mikor megpirult, belekeverek egy jó nagy kanálnyi mézet, és a lecsorgatott babot, valamint a kisült szalonnadarabkákat is.
Elmorzsolom a fetát, felöntöm a tejszínnel, és belekeverem a tojást is. Sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, beleszórom a apróra vágott petrezselymet.
A palacsintát megtöltöm a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd négy részre vágom. Kivajazok egy tűzálló kerek tálat, és szorosan egymás mellé teszem bele a palacsintákat. Felöntöm a tejszínes masszával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és harminc perc alatt szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése