2009. április 6., hétfő

Tartozom a szülinapi fotón látható csészében sült puding receptjével, amit a Rakott finomságok című füzetben láttam meg. Sok olyan pudingot receptet láttam, amit szufléformában sütnek. E forma hiányában megpróbáltam az akciót egy közepes méretű kávésbögrével. Kicsit elgondolkodtam, mi lesz kedvenc Ikeás bögrémmel a sütőben, ha valami balul sül el...
Nem történt tragédia.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 110 g porcukor
  • 500 ml tej+1 evőkanál tej
  • 2 teáskanál pudingpor
  • kevés őrölt fahéj
A sütőt előmelegítem 160 fokra.

A tojást felverema vaníliaaromával és a cukorral. Folyamatosan hozzácsorgatom a tejet.

A pudingport simára keverem az evőkanálnyi tejjel. Hozzáadom a tojásos keverékhez.

Kivajazott bögrékbe öntöm, 25 percig sütöm.

Gyümölccsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika