Rengeteg verzió lehetséges.
Most egy új variációval kísérleteztem.
Hozzávalók:
- 5 szelet karaj
- 4 szelet szikkadt magvas kenyér (vagy két magvas zsömle)
- 2 dl tej
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg darált dió
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 5 szelet ementáli sajt
- 1 dl víz
A szalonnát felkockázom, és abban a tepsibe, amelybea húst fogom sütni, beleszórom, és kisütöm a zsírját, kiszedegetem a pörcöket.
Egy tálba teszem a kinyomkodott kenyérszeleteket, a szalonnapörcöket, a darált diót, az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, és a két egész tojással összegyúrom, masszává alakítom a hozzávalókat.
Az enyhén besózott karajszeleteket a tepsibe rakom, rányomkodok egy- egy marékkal a diós masszából.
Óvatosan kevés vizet öntök a hús köré, lefóliázom.
Kb. fél óráig párolom fólia alatt, majd 15 percig fólia nélkül sütöm 200 fokon.
Amikor lezárom a gázt, a sajtszeleteket rárakosgatom a diós húsokra és még 3-4 percig a forró sütőben hagyom ráolvadni.
Rizses salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése