2009. június 2., kedd

Juhtúrós-kapros buci

Ha megjelenik a zöld kapor nem tudok ellenállni. Ha lehet, minden ételbe teszek, amibe csak belecsempészhető. Legyen az leves, köret, saláta, szósz... Most éppen egy buci töltelékébe is került, hiszen jól illik a juhtúrós csirkemellhez.



Hozzávalók,
a buci tésztájához:

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej+ 1 tk. cukor
1dl olívaolaj
2 tk. só
1 tk. oregáno
1 tk kakukkfű
kb. 1-1,5 dl víz

a töltelékhez:
1 egész csirkemell filé
fél dl olaj
1 kis fej vöröshagyma
só, bors
2 db paradicsom
10 dkg juhtúró
1 csomag friss kapor

Az élesztőt belemorzsolom a langyos cukrozott tejbe, a lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a sót, a szárított fűszereket, és az olajat, és az időközben felfutott élesztőt. Összedolgozom, s attól függően, milyen állagú a tészta, lassan adagolok hozzá vizet. Ruganyos, könnyű tésztát gyúrok belőle, majd a tálat ki szórom liszttel, a tészta tetejére is hintek egy kevés lisztet, s letakarom. 30- 40 percig huzatmentes helyen kelesztem.

Addig a tölteléket készítem el.

Egy serpenyőben evés olajon egy kisebb fej vöröshagymát megpirítok, rádobom a pici kockákra vágott csirkemellet, fűszerezem sóval, frissen őrölt borssal, néhány perc alatt kifehéredésig sütöm. Lehúzom a tűzről, és belemorzsolom a juhtúrót, belekeverem a kockára vágott paradicsomot, és a vágott friss kaprot.

A tésztát elnyújtom, kb. fél cm vastagságúra, egy nagyobb méretű kiszúróval, (kb. 12cm átmérőjű) köröket szaggatok, melyeknek a közepére 1-1 kanál húsos tölteléket helyezek. A köröket ketté hajtom, összenyomom a szétüknél, villával megnyomkodom, tepsibe rakom őket.

Előmelegített sütőbe sütöm, 200 fokon, míg aranyszínű nem lesz. (kb. fél óra)

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika