Villámgyorsan halászgattam elő ami kezem ügyébe került....
Egy kolbászos paradicsomos rizottóvá alakultak az alapanyagok röpke fél óra alatt,- s még a máskor izgő-mozgó nyüstölő KisGyümölcs is lecsitult erre az időre... a Párom épp akkor lépett be, mikor lehúztam a tűzről a serpenyőt.
Ezt az időzítést! Rizottónál épp ideális!
Vacsora után pedig jöhetett a hekk pikkelyektől való megszabadítása....
Hozzávalók:
- 25 dkg kerek szemű rizs
- 3 kanál vaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1,5 dl fehérbor,
- 7 dl forró víz,
- 1 közepes szál füstölt kolbász
- 2 db paradicsom
- 1 bő marék fekete olivabogyó
- Só, bors
A vajat megolvasztom, a hagymát apróra vágom, üvegesre párolom, majd hozzá adom a rizst, amit természetesen nem mostam meg, megpirítom, majd leforrázom a fehér borral.
Ha ez elfőtt, kis adagokban adom hozzá a forró vizet(jobb esetben zöldséges alaplevet), mindig megvárva, míg a lé elfő, és sisteregni nem kezd a rizs. Sűrűn kevergetem, adagolom a levet.
Amikor már jól megduzzadtak, lehet kóstolgatni. Picit roppannia kell a rizs légközepének. Amikor majdnem elkészült, s több levet már nem adok hozzá, belekeverem az addig felkockázott kolbászt-most úgy döntöttem nem sütöm ki külön a zsírját.
Kavargatom még egy keveset, majd hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot
Amikor kész, hozzákeverem a kimagozott olivabogyókat is.
Vékony szálú metélőhagymát vágok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése