2008. április 29., kedd

Amikor a kolbászos tojás zsemlébe bújik...

- Mi legyen a vacsora?- kérdésre gyakran azt a választ kapom, hogy: -Melegszendvics....
Ekkor jön az, hogy kirámolom a hűtőt, s előbukkanak az elfekvő készletek. Ez a zsemlés vacsora is így született.

Voltak 2 napos zsemlék, amiknek a tetejét bevágtam, felhajtottam, és kicsipdestem a bélét. 3 tojást felvertem 1 dl tejszínel, 3 evőkanál mascarponéval, kevéske szikkadt trappistát kockáztam fel, hozzákevertem. Kisütött kolbászkarikákat, és a zsemle kicsipegett bélét is hozzákavarom. Ezt a masszát a lyukas zsemlékbe kanalazom. 1-1 szelet sajttal fedem be, és a sütő rácsán 15 perc alatt sül meg, kivül ropogós, belül kocsonyásan rezgő állagúvá.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika