2008. április 18., péntek

Gombakrém leves

Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba,
1 kisfej vöröshagyma,
2 evőkanál olivaolaj,
1 dl száraz fehérbor,
6 dl alaplé (csirkehúsból)
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
Peterzselyemzöld,
Só, fehérbors,
Kakukkfű,
Szerecsendió.

A vöröshagymát apróra vágom, az olajon picit megpirítom, a megtisztított, darabolt gombát rádobom, pár perc alatt a gomba kiengedi a levét, ha ez elfőtt, megöntözöm a fehérborral. Fűszerezem.
Aztán a húslével öntöm fel, s befedem kb. 15 percre. Ezután félrehúzom, botmixerrel pürésítem, majd hozzákeverem a tejszínt és a tejfölt, s még visszateszem, forralok rajta egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika