Laskagombás melegszendvics
A piacon bizony sikerült jó nagy adagot vásárolnom laskagombából, úgyhogy a hétvége első gombás étele egy gyors kis melegszendvics volt. Páromnak kiflin, magamnak jóféle zamatos rozskenyéren.
kb.20 dkg laskagomba,
2 szál újhagyma,
1 evőkanál vaj,
2 tojás,
8 dkg philadelphia sajtkrém,
8 szelet gouda lapkasajt.
4 szelet kenyér.
A hagymakarikákat megpirítom kevés vajon, majd a csíkokra tépkedett laskagombát rádobom, megfonnyasztom, kissé megpirítom. Félre húzom, kicsi hűlni.
Amikor langyos, ráütöm a 2 tojást, s lazán elkavarom vele. Mivel a gomba már nem forró, a tojás csak kocsonyás állagú lesz. Belekanalazom a krémsajtot, és nagyjából "elmaszatolom" a keverékben, nem baj, ha kis csomókba marad....sőt!
Ezzel a masszával kenem meg a kenyereket, vagy kifliket, tetejükre lapkasajtot teszek.
Forró sütő rácsos részén 12-15 perc alatt ropogósra sül.
2008. április 19., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez fincsi lehet. :)
Megjegyzés küldése