2008. április 19., szombat

Gyors vacsora

Laskagombás melegszendvics

A piacon bizony sikerült jó nagy adagot vásárolnom laskagombából, úgyhogy a hétvége első gombás étele egy gyors kis melegszendvics volt. Páromnak kiflin, magamnak jóféle zamatos rozskenyéren.



kb.20 dkg laskagomba,

2 szál újhagyma,

1 evőkanál vaj,

2 tojás,

8 dkg philadelphia sajtkrém,

8 szelet gouda lapkasajt.

4 szelet kenyér.

A hagymakarikákat megpirítom kevés vajon, majd a csíkokra tépkedett laskagombát rádobom, megfonnyasztom, kissé megpirítom. Félre húzom, kicsi hűlni.

Amikor langyos, ráütöm a 2 tojást, s lazán elkavarom vele. Mivel a gomba már nem forró, a tojás csak kocsonyás állagú lesz. Belekanalazom a krémsajtot, és nagyjából "elmaszatolom" a keverékben, nem baj, ha kis csomókba marad....sőt!

Ezzel a masszával kenem meg a kenyereket, vagy kifliket, tetejükre lapkasajtot teszek.

Forró sütő rácsos részén 12-15 perc alatt ropogósra sül.

1 megjegyzés:

chriesi írta...

Ez fincsi lehet. :)

Statisztika