2008. április 4., péntek

Túrókrémes kifli

Egy lehetséges variáció, ha néhány kallódó, nem túl friss kiflire bukkantunk a konyhai kutakodásunk során, s valami gyorsan elkészíthető édességre vágyakozunk. Ha a hűtőbe kukucskálva akad egy darabka túró is, akkor rajta! 15 perc múlva már a kívül édes, belül enyhén citromos kiflik ízét élvezhetjük.


Hozzávalók:

4 kifli (lehetőleg nem sós)
25 dkg túró,
2 csomag vanilliáscukor,
1 lime
Tejszín.

A sütéshez:
Olaj.

Porcukor.

A kifliket keresztben kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk.
A túrót, a vanilliáscukrot, a lime reszelt héját és kicsavart levét valamint annyi tejszínt, amennyitől krémes állagú lesz, összekeverünk.
Ezzel a krémmel töltjük meg a kifliket, majd forró olajban kisütjük, s még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika