Túrókrémes kifli
Egy lehetséges variáció, ha néhány kallódó, nem túl friss kiflire bukkantunk a konyhai kutakodásunk során, s valami gyorsan elkészíthető édességre vágyakozunk. Ha a hűtőbe kukucskálva akad egy darabka túró is, akkor rajta! 15 perc múlva már a kívül édes, belül enyhén citromos kiflik ízét élvezhetjük.
Hozzávalók:
4 kifli (lehetőleg nem sós)
25 dkg túró,
2 csomag vanilliáscukor,
1 lime
Tejszín.
A sütéshez:
Olaj.
Porcukor.
A kifliket keresztben kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk.
A túrót, a vanilliáscukrot, a lime reszelt héját és kicsavart levét valamint annyi tejszínt, amennyitől krémes állagú lesz, összekeverünk.
Ezzel a krémmel töltjük meg a kifliket, majd forró olajban kisütjük, s még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése