2008. május 27., kedd

Főzelék kicsinek, nagyoknak...

Pici Gyümülcs abba a korba érkezett, hogy a banán-alma-burgonya- sárgarépa köréből kilépve egyéb zöldségeket, gyümölcsöket is kóstolgathat. Nos, a felesborsót is kipróbáltuk a minap... A Kicsinek kevésbé jött be, (3 kanálnyi nyim-nyám után egyértelmű nemtetszés) nekünk, nagyoknak annál inkább ízlett e főzelék.





Mondjuk mi kiegészítettük jóféle sült házikolbásszal...

Eredmény? Gazdagodtunk egy újabb féle főzelékkel,-amit tuti ki nem próbáltam volna, ha nincs a Pici Gyümölcs- Ő meg megkapta a maga banános almapüré adagját, amiből bekanalazott egy tetemes menyiséget.



Főzelék felesborsóból


2 szál újhagymát megpirítok egy kevés olajon, majd ráöntöm az előző nap beáztatott fél kiló borsót, amely most legalább kétszeresére duzzadt.

Átforgatom a hagymás olajon, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi+ egy újnyi.

Kb. 40 -45 perc alatt már szétesőben vannak a felesborsószemek. Ekkor kivettem a Pici Gyümölcs adagját. (ici pici sót kapott az ő adagja)

Ezután fűszerezem sóval, fehérborssal, kevéske őrölt köménnyel, majd 1 dl tejszínnel keverem el és már csak egyet forralok rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika