2008. május 28., szerda

Izmos reggeli egy személyre

Mostanság ritka pillanat, hogy csak magamnak készítsek valami harapnivalót. Ám a hétvégén kreált újdonság a bundáskenyér rolád igencsak izgatta a fantáziám. Úgyhogy ma megleptem magam egy izmosabb adaggal. Ezután akár kapálhatnék délig, olyan kalóriabomba.


Bundáskenyér sajttal, sonkával tekerve

Kissé szikkadt hosszúkás kenyérre, bagettre vagy egyenes kiflire van szükség, amiből hosszában szeleteket vágok, személyek számától függően (én 2 szeletet számolok 1 főre).

Tojást kevés tejszínnel elkeverek, ebbe forgatom meg a szelet kenyerek mindkét oldalát, majd tányérra rakom, és beborítom szeletelt sonkával és füstölt eidámival. (de tarjával, krémsajttal, pirított hagymaszeletekkel is el tudmám képzelni...)

Amikor megpakoltam a kenyeret, a rövidebbik oldalánál fogva feltekerem. Megtűzöm fogpiszkálóval, szét ne hulljon, s már mehet is az olajba, hogy minden oldala átsüljön. (először fedő alatt sütöttem, majd megfordítás után már szabadon.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika