-Hmm...úgy ennék valami édességet...
Nos, egy -két szem bon-bon helyett elővarázsolható a hűtőből ez a finomság, ami egyrészt krémes, és a karamellnek köszönhetően itt-ott ropogós egyben. Persze NEM diétás kategória!!!
A Starfokkertől lesett Tarte Tatin kipróbálása óta a karamellben sültalma íze nem hagy nyugodni, többszöri ismétlés következett. Most ugyanúgy indítottam a munkálatokat, mint a fordítva sütött almatortánál, ám került az almadarabkák mellé néhány szem eper -a szezont zárva. A karamelles gyümölcsökhöz pedig vaniliás joghurtkém dukált.
Hozzávalók: (2 nagyobb adaghoz, vagy 3 közepeshez)
1 nagy alma
1 nagy marék eper
4 ek cukor
kevés fahéj
2 ek. vaj
Krém:
1/2 csom. vanilia pudingporból készített puding
2 ek cukor
1 doboz görög natur joghurt
Az almát meghámozom, felnegyedelem, majd vékony darabokra vágom. Az eperszemeket negyedelem. A vajat felolvasztom egy vastagfalú edényben, megvárom,míg szépen gyöngyözik, s ekkor hozzáöntöm a cukrot, kis lángon felolvasztom benne, és hagyom, hogy szép borostyánszínűvé váljon. Majd rádobom az almaszeleteket, amitől a karamell összeugrik, darabos lesz, de semmi probléma, fedővel letakarva, továbbra is lassú tűznél 5 percig párolom az almát, s közben a karamell "kisimul". Ezután beledobom az epret, pici fahéjat és fedő nélkül rotyogtatom, míg a lé el nem fő. Ezután lezárom, és hagyom hűlni.
Elkészítem a krémet: A vaniliapudingot porcukorral, és a natur joghurttal habverővel elkeverem.
Jöhet a rétegezés: karamelles gyümölcs- joghurtos krém-karamelle gyümölcs-joghurtos krém, végül egy-két szem eper, valamint citromfű levélke díszítésként.
3 megjegyzés:
Szia!
Ez nagyon finom lehet :)
Elárulnád, hol vettél natúr görög joghurtot? Köszi.
A corában néhány hete láttam először, 4-es kiszerelésben lehet kapni.
Össze sem lehet hasonlítani néhány magyar joghurtnak nevezett cuccal...
Köszi szépen :))
Megjegyzés küldése