Meggyes réteges: (3 tálkához)
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 evőkanál méz
- 1 dl tejszín
- 2 marék magozott meggy
- 2 dl meggylé
- pici fahéj
- 1 csom. vaniliacukor
- 1 tk étkezési keményítő
- 3 db mézes puszedli
A magozott meggyet kis lábasba teszem, felöntöm meggylével, beleszórom a vaníliacukrot, a fahéjat, és felforralom. Az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel és besűrítem a meggyes szószt. Félreteszem, s míg hűl, addig a tejfölt, a tejszínt és a mézet simára keverem. A meggyes szószból 1 -1 kanálnyit kis poharak aljába teszek, majd édes tejfölből is 1-1 kanállal, majd 1-1 mézespuszedli, ismét tejföl, és végül meggyszósz. Hűtőbe teszem, minimum 2 órára, hogy a mézes megpuhuljon.
2 megjegyzés:
Kricso, hol lehet venni ilyen szép és vidám tálkákat?
A Kikában vettem. (Nemrég nyílt itt Debrecenben.)Ez a tálkakollekció az elsők között landolt a kosaramban.
Megjegyzés küldése