2008. július 17., csütörtök

Meggyes 1.- Meggyes réteges

Könnyen összedobható, kanalas desszert, egyszerű alapanyagokból :tejföl, picike tejszín, és valamilyen idénygyümölcs. Most: meggy.








Meggyes réteges: (3 tálkához)

  • 1 nagy doboz tejföl

  • 2 evőkanál méz

  • 1 dl tejszín

  • 2 marék magozott meggy

  • 2 dl meggylé

  • pici fahéj

  • 1 csom. vaniliacukor

  • 1 tk étkezési keményítő

  • 3 db mézes puszedli

A magozott meggyet kis lábasba teszem, felöntöm meggylével, beleszórom a vaníliacukrot, a fahéjat, és felforralom. Az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel és besűrítem a meggyes szószt. Félreteszem, s míg hűl, addig a tejfölt, a tejszínt és a mézet simára keverem. A meggyes szószból 1 -1 kanálnyit kis poharak aljába teszek, majd édes tejfölből is 1-1 kanállal, majd 1-1 mézespuszedli, ismét tejföl, és végül meggyszósz. Hűtőbe teszem, minimum 2 órára, hogy a mézes megpuhuljon.

2 megjegyzés:

miniMálna írta...

Kricso, hol lehet venni ilyen szép és vidám tálkákat?

Kricso írta...

A Kikában vettem. (Nemrég nyílt itt Debrecenben.)Ez a tálkakollekció az elsők között landolt a kosaramban.

Statisztika