2008. július 18., péntek

Meggyes 2. -Édes kis bundás

Szeretek turbózni az egyszerű bundáskenyéren. Készült már sajttal, sonkával töltve: itt és tekercselve: itt. Most édes bundát öltött a szikkadt kenyérszelet, hozzá pedig mézes meggyszószt.



Édes bundáskenyér meggyszósszal:

  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaniliacukor
  • 1 ek. méz

  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • egy marék magozott meggy
  • 1 dl meggylé, vagy piros gyümölcslé
  • 2 ek méz
  • 1 tk étkezési keményítő

A tojást villával felverem egy mélytányérban, apránként hozzáadom a tejszínt, a mézet, és a vaniliacukrot. A kenyérszeleteket belehelyezem, és 2-2 percig mindkét oldalán hagyom, hogy magába szívja a tejszínes tojást.

Elkészítem a meggyszószt: Kis lábaskába szórom a meggyet, felöntöm meggylével, hozzáadom a mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket. Az egészet összeforralom és az étkezési keményítővel sűrítem.

A kenyérszeleteket kevés olajon aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem, meglapogatom vele, hogy minél több olajat leitassak róla. Majd a meggyszósszal "nyakonöntve" tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika