Édes bundáskenyér meggyszósszal:
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- 1 csomag vaniliacukor
- 1 ek. méz
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- egy marék magozott meggy
- 1 dl meggylé, vagy piros gyümölcslé
- 2 ek méz
- 1 tk étkezési keményítő
A tojást villával felverem egy mélytányérban, apránként hozzáadom a tejszínt, a mézet, és a vaniliacukrot. A kenyérszeleteket belehelyezem, és 2-2 percig mindkét oldalán hagyom, hogy magába szívja a tejszínes tojást.
Elkészítem a meggyszószt: Kis lábaskába szórom a meggyet, felöntöm meggylével, hozzáadom a mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket. Az egészet összeforralom és az étkezési keményítővel sűrítem.
A kenyérszeleteket kevés olajon aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem, meglapogatom vele, hogy minél több olajat leitassak róla. Majd a meggyszósszal "nyakonöntve" tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése