2008. szeptember 22., hétfő

Rokfortos tördelt krumpli

Ezt a receptet a Nők Lapjában olvastam, régebben, s emlékezetből rekonstruláltam egy hétköznap délelőtt. Az eredeti recept nem tartalmazott paradicsomot, de ha épp volt itthon sok-sok napérlelte példány, vétek lett volna kihagyni belőle.


Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 kk kömánymag
  • só, bors
  • 15 dkg rokfort
  • 15 dkg füstölt főtt tarja
  • 4 db paradicsom
  • fél szál póréhagyma
  • 1 ek vaj+ kevés zsemlemorzsa

A burgonyát megmosom, és héjastól egy lábasba rakosgatom, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadom a köménymagot, sózom, majd fedő alatt puhára főzöm.
A sonkát és a paradicsomot kockára vágom, a pórét felkarikázom.
Egy sütőedényt kikenek vajjal, kiszórom zsemlemorzsával.
A burgonyát leszűröm, kicsit hagyom hűlni, majd meghámozom, és egy tálban villával nem túl apró darabokra tördelem, hozzáadom a sonkakockákat, a pórékarikákat a paradicsomot és lazán összeforgatom.
A kikent-kiszórt sütőtálba öntöm az egészet, és a rokfortot a tetejére morzsolom.
200 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika