Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kk kömánymag
- só, bors
- 15 dkg rokfort
- 15 dkg füstölt főtt tarja
- 4 db paradicsom
- fél szál póréhagyma
- 1 ek vaj+ kevés zsemlemorzsa
A burgonyát megmosom, és héjastól egy lábasba rakosgatom, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadom a köménymagot, sózom, majd fedő alatt puhára főzöm.
A sonkát és a paradicsomot kockára vágom, a pórét felkarikázom.
Egy sütőedényt kikenek vajjal, kiszórom zsemlemorzsával.
A burgonyát leszűröm, kicsit hagyom hűlni, majd meghámozom, és egy tálban villával nem túl apró darabokra tördelem, hozzáadom a sonkakockákat, a pórékarikákat a paradicsomot és lazán összeforgatom.
A kikent-kiszórt sütőtálba öntöm az egészet, és a rokfortot a tetejére morzsolom.
200 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése