2008. szeptember 28., vasárnap

Vkf! XIX. A romantikus vacsora -2.rész

Hamár romantikus a vacsora, nem múlhat el desszert nélkül.
Kanalas édességet készítettem. Amit mostanában már ritkábban kutyulok, valahogy nem hiányzik nekünk, ha a kilóinkra gondolunk....aj- jajjj!

Ám most, Doktor Pepper arra is megkért, elmélkedjünk a régi szép időkről. Ezen nosztalgiázás jegyében készült ismét poharas-kanalas desszert, hiszen volt idő, amikor igen gyakran készült a konyhámban effajta édesség. Se szeri, se száma a variációknak... tiramisuk, pudingok, gyümölcshabok, mousse-ok...

S most egy új verzió, almával, túróval, fahéjjal.


Almahabos túrómisu

Hozzávalók:
2 közepes alma
1 tojásfehérje
1 tk citromlé
2 evőkanál cukor

3 szelet babapiskóta
2 tk fahéj

15 dkg mascarpone
15 dkg túró
1 dl tejszín
2 ek porcukor

Az almákat meghámozom, magházukat kiszedem, felkockázom, és annyi vízzel, amennyi ellepi, felöntöm és megfőzöm. Amikor megpuhult, leszűröm, kihűtöm.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.

A kihűlt almát citromlével botmixer segítségével pürésítem, majd hozzáadom a tojáshabot, és ezzel is átmixelem.

A túrómisu alapanyagait homogén, sima masszává kavarom, és félreteszem.

A babapiskótát lereszelem (én sajtreszelőn) és összekeverem a fahéjjal. A krémeket felváltva kanalazom egymásra, a kétféle krém közzé szórok egy vékony réteg fahéjas babapiskótát.




A desszerthez pedig édes olasz habzóbort fogyasztottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika