Körtés -fahéjas csirke gorgonzolával
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke- vagy pulykamell
- 2 nagyobb körte
- 7 közepes méretű burgonya
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál fahéj
- só
- fehérbors
- kevés fokhagymakrém
- 2 dl tejföl
- 8 dkg gorgonzola
vaj- a tepsi kikenéséhez
A körtéket meghámozom, cikkekre vágom.
A csirkemellet csíkokra vágom, egy seppenyőben vajon megpirítom, amikor pirulni kezd, hozzáadom a körtét, hozzácsorgatom a mézet, a fokhagymakrémet és fahéjjal hintem meg.
5 percig fedő alatt párolom.
A főtt burgonyát megpucolom, felkapikázom, és a vajjal kikent tepsi alaját kirakom vele. (nekem két sorra lett elég, a rétegek között sóztam, borsoztam.)
A körtés húst a burgonya tetejére rendeztem. (ebben a fázisban készült a fotó)
A gorgonzolát kikevertem tejföllel, majd a hús tetejére kanalaztam.
200 fokon 20-25 perc alatt összesütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése