A kissé semleges ízű karfiolból a kurkumának és a currynek köszönhetően igen karakteres ízvilágú, krémes leves "született".
Hozzávalók:- 1 kis fej karfiol
- 2 kis burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 3 evőkanál olaj
- fél dl tejszín
- só
- 1 púpozott teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál őrölt fehérbors
- tálaláshoz sült bacon szeletkék(vagy kockák)
- és pirítós.
A hagymát az olajon üvegesre párolom, majd a megtisztított burgonyát apró kockára vágom, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával. Fűszerezem, kicsit még hagyom pirulni-sülni a burgonyát, majd felöntöm vízzel. Beleteszem a rózsáira szedett karfiolt. Befedem. Amikor a karfiol megpuhult, kiveszek néhány rózsát, félreteszem, s a többit botmixerrel pürésítem. Ekkor még ellenőrzöm az ízét, s ha szükséges még valami, pótolom.
Tálalásnál a kiszedett karfiolokra merem a levest, megöntözöm ár csepp tejszínnel,megszórom bacon kockákkal, és pirítóssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése