Először köretként került nálunk az asztalra kuszkusz. Kurkumával, sóval, borssal és zöldségekkel hús mellé fogyasztva teszteltük. Nagyon "bejött" az íz, nem kevésbé az, hogy villámgyorsan elkészíthető. Persze azóta már készült sok egyéb módon, paradicsompürével, zöldcitrommal, gombával még édesen is, almával fahéjjal, mézzel.
Tejfölös gomba
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 2 dl tejföl
- só, fehérbors
A gombát megmosom, felaprítom, a lilahagymát megpucolom felcsíkozom, majd kevés szalonnazsírban (én kikanalaztam a serpenyőből néhány kanálnyit, mert soknak véltem a zsiradékot) megfonnysztom a hagymát, majd rádobom a gombát, sózom, borsozom.
Amikor a gomba megpárolódott, tejföllel elkeverem, és legvégül beleteszem a kisült szalonnát.
Az egy bögre kuszkuszt ugyanannyi mennyiségű, lobogó zöldségalaplével öntöttem föl, és 5 percre befedtem. Addig 2 közepes paradicsomot felkockáztam, majd a már megdagadt kuszkuszhoz adtam, villával átkutyultam. Van ettől gyorsabb köret?
Az egy bögre kuszkuszt ugyanannyi mennyiségű, lobogó zöldségalaplével öntöttem föl, és 5 percre befedtem. Addig 2 közepes paradicsomot felkockáztam, majd a már megdagadt kuszkuszhoz adtam, villával átkutyultam. Van ettől gyorsabb köret?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése