Az utóbbi időben, mindig van itthon friss házi túró, ami a szüleim tanyájáról származik. Úgyhogy nem gond, ha váratlanul betoppannak vendégek, a hűtőben lapuló túrónak köszönhetően és e gyors pogácsareceptnek, hipp-hopp elővarázsolható a ropogós, meleg pogácsa a sütőből.
Hozzávalók:
60 dkg házi túró (ha bolti, akkor több zsiradékra van szükség)
15 dkg margarin, ( bolti túróhoz 25 dkg margarin)
60 dkg liszt
fél csomag sütőpor
só, bors
A túrót és a margarint egy tálban összedolgozom, majd ehhez adagolom a sütőporral elegyített lisztet. Sima állagú tésztává gyúrom. ( Ha idő engedi, a hűtőbe rakom pihenni egy órára, de ez el is hagyható)
Lisztezett gyúródeszkán egy centinél valamivel vékonyabbra nyújtom. Kis méretű kiszúróval szaggatom, kivajazott tepsire rakosgatom, tetejét tojással kenem, vágott mandulával, esetleg sajttal szórom meg,
Majd 25 perc alatt sütöm, 200 fokon.
2009. január 20., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése