Tehát semmi fakszni!
A XXII. VKF! témájába illő egytálételnek a nálunk gyakran asztalra kerülő, sült brokkolis tálat választottam.
Hozzávalók:
- 2 közepes fej brokkoli
- 1 kis szál füstölt kolbász (vagy sonka, tarja, stb...)
- 15 dkg sajt
- 4 tojás
- 1 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- sózott, darált pirospaprika (házi)(így sót külön már nem használok)
- szerecsendió
- bors
- a tál kikenéséhez diónyi vaj+ zsemlemorzsa
A sütőtálat kikenem vajjal, kiszórom zsemlemorzsával.
A kolbászt felkarikázom, a sajtot kockákra vágom.
A tojás, a tejszínt a tejfölt, a sózott paprikát és a fűszereket mixerrel összedolgozom.
A brokkolival kirakom a tál alját, erre a kolbászkarikákat, és a sajtot teszem, majd a maradék brokkolirózsákkal zárom a sort. A tojásos öntettel egyenletesen megöntözöm, majd még néhány sajtdarabkát teszek a tetejére, és a sütőbe tolom.
20-26 perc alatt pirosra sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése