Hozzávalók:
- egy kis csomag réteslap
- 10 dkg darált dió
- 2 db alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj+ 2 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliapuding
- 3 evőkanál mascarpone
- tejföl
Az 1 evőkanál vajat felolvasztom, a cukrot lassú tűzön megkaramellizálom benne, a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát beledobom, -kicsit összekapja a karamellt, de később szépen kisimul!- és fedő alatt pár perc alatt megpárolom az almát.
A réteslapokból kb. 12x12 cm-es négyzeteket vágok ollóval, és minden lapot megkenek olvasztott vajjal, úgy rétegezek össze 4-4 darabot és simítok bele muffin sütőformába.
Alulra 2-3 teáskanál darált diót, rá pudingot, majd arra karamellizált almát teszek, majd darált dióval hintem meg a tetejét.
Előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, míg a réteslapok széle piros nem lesz.
Még melegen, kis kanál tejföllel a tetején tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése