2009. március 17., kedd

Vanilíakrémes kosárkák

Az egyik hétvégén valami édesség utáni vágyat csillapítandó a következő alapanyagokat szedtem elő: darált dió, alma, vaníliapuding....Ami épp akadt itthon. Rétes lapokból alkotott kis kosarakba rakva ez lett belőle:
Hozzávalók:

  • egy kis csomag réteslap
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj+ 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3 evőkanál mascarpone
  • tejföl
A pudingot elkészítem, és hagyom langyosra hűlni. Belekavarom a mascarpone sajtot, és félreteszem.

Az 1 evőkanál vajat felolvasztom, a cukrot lassú tűzön megkaramellizálom benne, a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát beledobom, -kicsit összekapja a karamellt, de később szépen kisimul!- és fedő alatt pár perc alatt megpárolom az almát.

A réteslapokból kb. 12x12 cm-es négyzeteket vágok ollóval, és minden lapot megkenek olvasztott vajjal, úgy rétegezek össze 4-4 darabot és simítok bele muffin sütőformába.

Alulra 2-3 teáskanál darált diót, rá pudingot, majd arra karamellizált almát teszek, majd darált dióval hintem meg a tetejét.

Előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, míg a réteslapok széle piros nem lesz.

Még melegen, kis kanál tejföllel a tetején tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Statisztika