Túrós burgonyatekercs
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg bacon
- 1 piros húsú paprika
- 1 fél kígyóuborka
- só
- bors
- kapor
A burgonyát megfőzöm, még forrón összetöröm, egy tiszta konyharuhát elterítek, ezen elterítem a burgonyát, nyújtófával elegyengetem téglalap alakúra, kb. 1-1,5 cm vastagságúra.
A paprikát és a kígyóuborkát felaprítom kockákra.
A túrót fellazítom a tejföllel, fűszerezem, és darabokra vágott paprikát, uborkát és a kisütött szalonnadarabkákat is beleforgatom.
Amikor a burgonya langyosra hűlt, rákenem a túrós keveréket, majd a szélesebbik oldalánál fogva a konyharuha segítségével feltekerem.
Azonal fogyasztható, de hidegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése