Sós, omlós tésztával bélelt tepsibe beledobált zöldségek, kevés hús, tojásos tejszínnel leöntve, a tetején valamilyen karakteres sajt, ami sütés közben megolvad....Igazán egyszerű. Számtalan verzió lehetséges. Ilyen kedvelt számunkra a gombás paradicsomos lepény is, de most a friss káposzta volt a fő alapanyag.
Hozzávalók,
a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- csipet sütőpor
- csipet só
- kb. 1,5 dl víz
- fél fej káposzta
- néhány karika füstölt kolbász
- 1 tk. fokhagymapüré (vagy 1 gerezd fokhagyma)
- 3 tojás
- 1,5 dl tejszín
- bors
- só
- csipetnyi kakukkfű
- csipetnyi tárkony
A káposztát apró kockákra vágom, a füstölt kolbászt egy serpenyőbe dobom, kicsit kiolvasztom a zsírját, majd kiszedegetem egy tányérra. A káposztát a kolbászzsírban enyhén megfonnyasztom.
Fűszerezem, borssal, sóval, fokhagymával, kakukkfűvel, tárkonnyal.
Lehúzom a tűzről, a tésztát elnyújtom, egy közepes méretű tepsit kibélelek vele, villával megszurkálom, majd elegyengetem rajta a káposztát, rárakom a kisült kolbászkarikákat, felöntöm a tejszínnel és csipet sóval elkevert tojással.
A tetejére sajtkockákat teszek (ez lehet füstölt,vagy márvány...) és paradicsomszeleteket, maj előmelegített sütőben, 200 fokon,20- 25 percig sütöm. Érdemes nézegetni közben, nehogy nagyon kiszáradjon a töltelék, úgy jó ha a tojás épp rezgős még, de a tészta roppanós.
2 megjegyzés:
Jaj, de nagyon jól néz ki!:-)))
Jól bizony, Gabojsza, az állaga meg egyenesen tökéletes lett. (sikerül valaha még egyszer ilyen kis rezgősre?)
Megjegyzés küldése